
آنچه بايد در مورد برنج ايرانى پرشيا بدانيد
برنج پرشيا چه برنجى است ؟
برنج پرشيا يك برنج ١٠٠ درصد ايرانى است كه توانسته با كيفيتى مرغوب و بسته بندى شكيل و متنوع از سال ٢٠٢١ پا به بازار بگذارد و در همين مدت كوتاه جاى خود را در ماركتى كه مد نظر اين برند قرار دارد باز كند. برنج پرشيا داراى رايحه و مزه كاملا ايرانى بوده و شما را به حال و هواى دوست داشتنى سفره هاى ايرانى ميبرد . اين برنج هم اكنون با ظرفيت توليد روزانه ٣٠ هزار تن با بهترين و مدرن ترين دستگاه هاى موجود در حال توليد است .
هدف
هدف و چشم انداز برند پرشيا رساندن برنج ايرانى به دست تمام ايرانيانى است كه خارج از كشور زندگى ميكنند ؛ ايرانيانى كه سال هاست از خوردن برنجى با رايحه و مزه ايرانى محروم هستند . برنج پرشيا به طور تخصصى قصد پوشش بازار خارجى براى ايرانيان مقيم در آمريكا، كانادا ، انگليس و خاورميانه را دارد .
ليسانس هاى بين المللى
برنج پرشيا توانسته مهم ترين و معتبر ترين ليسانس هاى بين المللى را دريافت كند و اين يكى از ويژگى هاى بارز اين برند در مقابل ديگر رقباى خود است. كسب ليسانس معتبر BV جهت صادرات به اروپا و ليسانس معتبر FDA از مهم ترين دستاورد هاى اين برند است . همچنين گواهينامه iso و ديگر گواهينامه هاى معتبر جهانى چون GMP و HACCP نيز توسط اين برند كسب شده است .
هم اكنون برنج پرشيا در كدام بازارها عرضه شده است ؟
انليس
نمايندگى رسمى برنج پرشيا از فبريه ٢٠٢٢ در لندن پايتخت انگلستان فعاليت خود را آغاز كرده و در حال حاضر اين برنج در بيش از ٥٠ فروشگاه در سرتاسر انگليس قابل دسترس است و در كنار مهم ترين برند هاى برنج دنيا به فروش ميرسد و توانسته نظر مخاطبان را به خود جلب كند .
آلمان
نمايندگى رسمى در آلمان به عنوان هاب در اتحاديه اروپا واگذار شده و اولين محموله برنج پرشيا اكتبر به اين كشور خواهد رسيد ؛ آلمان با توجه به اينكه ايرانيان زيادى در خود جاى داده است ميتواند يكى از مهم ترين بازارها براى برنج پرشيا باشد.
تركيه
نمايندگى تركيه شروع به كار كرده و برنج پرشيا از نوامبر در دسترس خيل عظيم ايرانيان در اين كشور خواهد بود. تركيه مملو از ايرانيان مقيم و رستوران هاى ايرانى است كه ميتوانند از مشتريان برنج پرشيا باشند.
كشور هاى در حال مذاكره
آمريكا، كانادا، امارات سه كشورى هستند كه مذاكرات با متقاضيان در اين كشورها مراحل نهايى خود را پشت سر ميگذارد
آنچه بايد از صنعت برنج بدانيد
معيار هاى بين المللى براى ارزيابى كيفيت يك برنج چيست ؟
ما ايرانى ها در نگاه عامه به برنجى كه قد بكشد و بو و عطر داشته باشد لقب برنج با كيفيت را ميدهيم در صورتى كه اين دو فاكتور ويژگى هستند و نميتوان آن ها را معيار كيفيت برنج دانست , بد نيست بدانيد سازمان ها و موسسه هاىى كه محصولات غذايى را درجه بندى كيفى ميكنند دو فاكتور مهم را براى برنج مد نظر قرار ميدهند.
اندازه دانه
اصلی ترین روش ارزیابی کیفی یک دانه برنج بر اساس طول آن انجام می شود. برنج به سه نوع دانه بلند، متوسط و کوتاه دسته بندی می شود.
نکته حائز اهمیت اینجا است که نوع دانه بلند و باریک بیش از سایر مدل ها مورد استقبال قرار می گیرد. ارزیابی اندازه دانه ابتدایی ترین روش برای ارزيابى كيفى برنج است که باید به آن توجه داشت.
ظاهر دانه
دانه برنج از لحاظ ظاهر به دو دسته شفاف و گچی تقسیم می شود. اغلب دانه های آسیب دیده به رنگ گچی هستند زیرا این نوع دانه آسیب پذیری بیشتری در مقایسه با سایر دسته ها دارد. علت این امر نیز تراکم کمتر نشاسته در بافت برنج می باشد. به همین خاطر است که این دانه های از سختی کافی برخوردار نیستند و در هنگام پخت، بیشتر در معرض آسیب پذیری قرار می گیرند.
برنج در کارخانه با گذر از چه فرايندى به عرضه ميرسد؟
۱-Grain drying
شالی بعد از برداشت از مزرعه به کارخانه شالیکوبی منتقل می شود تا خشک شود. خشک کردن به فرآیندی می گویند که در آن رطوبت دانه های شالی از حدود ۱۵ درصد به ۸ درصد کاهش می یابد. شالی درون خشک کن هایی با ظرفیت ۵ تن ریخته می شود و ۴ روز به آن به صورت تدریجی گرما دمیده می شود تا خشک شوند.
در فرآیند تولید برنج دودی همراه گرما به شالی دود هم دمیده میشود. برای کنترل رطوبت شالی از وسیله ای به نام رطوبت سنج غلات استفاده می شود. ۵ با ۶ دانه شالی را درون دستگاه قرار می دهند و رطوبت آن را به عنوان نمونه برسی می کنند و بعد از رسیدن رطوبت به ۸ درصد خشکن خاموش شده و برای چند ساعت به شالی استراحت می دهند تا خنک شود.
۲-الک کردن شالی vibrating screen
بعد از آماده شدن شالی از خشک کن به خط تولید منتقل می شود و در مرحله دوم به الک شالی منتقل می شود. مقدار کمی از ساقه های شالی هنگام برداشت از مزرعه وارد شالی می شود که توسط الک شالی از آن جدا می شود. همچنین این الک شامل مکنده بسیار قوی است که به آن خاک کش می گویند. این خاکش باعث می شود شالی عاری از هرگونی خاک و گردو غباری آماده انتقال به مرحله بعد شود.
۳-سنگیری شالی De-stoner
ضایعات سنگی و فلزی کوچکی هنگام برداشت شالی از مزرعه همراه آن به کارخانه منتقل می شود. این ضایعات توسط دستگاه سنگ گیر از شالی جدا می شود و شالی آماده انتقال به دستگاه پوستکن می شود.
۴-پوستگیری شالی Paddy Husker
پوسته رویی شالی که شلتوک نام دارد توسط دستگاه پوستکن از آن جدا می شود. از این پوسته در صنایع کاغذ سازی, گلخانه, تولید بتن, صنایع فولاد, پروش طیور و چندین صنعت دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
۵-سفیدکن Milling Machine
در مرحله سفید کردن برنج دستگاه سفید کن لایه دوم برنج را که سبوی برنج نام دارد از روی آن جدا می کند. برای تولید برنج قهوه ای لایه برداری بسیار جزئی می باشد اما برای تولید برنج سفید نیاز است تا سبوس کاملا از روی دانه ها تراش داده شود. سبوس جدا شده در این مرحله سبوس برنج خام می باشد که برای مصرف دام و طیور مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اماده سازی سبوس برنج برای مصارف انسانی لازم است تا به روش تخمیری فرآوری شود تا اسید فیتیک و آلودگی های آن از بین برود.
۶-پولیشر Water Mist Polishing Machine
دستگاه پولیشر هر گونه سبوس روی سطح دانه ها را پس از عبور از واحد سفید کن از بین می برد. این دستگاه دارای یک سیستم خنک کننده به کمک آب است که کمک می کند دمای دستگاه حفظ شود.
۷-الک برنج و قلوه گیری برنج Rice Classification Screen
الک برنج در دو طبقه است طبقه بالا که خود شامل ۳ طبقه است و کار آن جدا سازی دانه های شکسته از دانه های سالم است. دانه های شکسته در ۳ دسته بندی مختلف بر اساس سایز از هم جدا می شوند. این سه دسته شامل نیم دانه درشت یا لاشه نیم دانه متوسط و نیم دانه ریز یا دان مرغی. طبقه پایین الک قلوه گیر نام دارد.
قلوه به دانه های چاقی گفته می شود که گاهی در برنج این دانه ها یافت می شود. این دانه ها هنگام پخت سفت شده و باعث چسبندگی برنج می شود که باعث ایجاد حس نامطلوبی هنگام سرو می شود.
۸-انبارش
بعد از این مرحله برنج داخل گونی های ۵۰ کیلویی ریخته می شود و برای حدود ۲ ماه در انبار نگه داری می شود این کار باعث می شود تا رطوبت دانه های برنج بالارود و پخت بهتری داشته باشد. اگر این مورد در مراحل تولید برنج رعایت نشود باعث می شود برنج خوش پخت نباشد.
۹-الک دوم Rice Classification Screen
بعد از اینکه برنج در انبار مدت ۲ ماه ماند آماده ادامه فرایند می شود. در این محله برنج برای مرتبه دوم الک می شود و تمام دانه های نارس, شکسته و قلوه از برنج جدا می شود.
۱۰-سورتینگ rice color sorting
دستگاه سورتینگ دستگاهی است که دانه های برنج را با استفاده از ویژگی رنگی جدا می کند. به عبارت دیگر هر چیزی که رنگی متفاوت از رنگ برنج داده باشد را جدا میکند. این کار با استفاده از دوربین های CCD انجام می شود. برنج توسط بالابر به قیف بالای دستگاه هدایت می شود و از انجا به درون شیار هایی که به اندازه عرض یک دانه برنج است هدایت می شود و از جلوی دوربین دستگاه عبور می کنند.
پس از تشخیص ضایعات توسط پردازنده دستگاه آن دانه توسط فشار باد از مسیر خارج می شود و به مخزن ضایعات هدایت می شود. این ضایعات شامل دانه های تارس, دانه های رنگی, دانه های سر سیاه, دانه های شالی و سنگ و هر دانه ای که همرنگ برنج سالم نباشد می شود.
۱۱-بسته بندی
آخرین مرحله از فرآیند تولید برنج در کارخانه شالیکوبی بسته بندی است. این مرحله بعد از عملیات سورت کردن برنج انجام می شود. برنج معمولا در بسته بندی های ۵ و ۱۰ کیلویی بسته بندی و روانه بازار می شوند. جنس گونی برنج نقش بسیار مهمی در حفظ کیفیت برنج دارد.
حلقه مفقوده كارخانه هاى ايرانى چيست ؟
حلقه مفقوده در كارخانه هاى توليد برنج ايرانى مرحله سورتينگ است, مرحله اى كه عموما به دليل قديمى بودن كارخانه ها و گران بودن دستگاه حذف شده است و به همين دليل است كه شما در برنج ايرانى توليد داخل انواع ناخالصى و البته قد متفاوت دانه هاى برنج را ميبينيد .
اين مرحله به زبان ساده برنج ها را بر اساس رنگ و شفافيت و اندازه دانه دسته بندى ميكند و برنج ١٠٠ درصد كه نشان دهنده خالص بودن و يكدست بودن يك برنج است به واسطه همين دستگاه جدا سازى ميشود.
بزرگترين توليد كنندگان برنج جهان كدامند؟
– چین
چین در زمینه تولید برنج در سراسر جهان پیشرو است. این کشور برنج را در مزارع تحت آبیاری کشت میکند که بیش از ۹۰ درصد از تولیدش را تشکیل میدهند. این کشور با موقعیت خود به عنوان بزرگترین تولیدکننده برنج، حدود ۳۵ درصد از کل برنج جهان را تولید میکند.
۲– هند
هند از نظر وسعت مناطقی که تحت کشت برنج قرار دارند، بزرگترین تولید کننده برنج به شمار میرود. تولید برنج در هند بیش از ۴۰ درصد از کل تولیدات غذایی این کشور را تشکیل میدهد. با توجه به اینکه برنج یکی از کالاهای غذایی اساسی در هند به شمار میرود این کشور مصرف کننده بزرگ برنج نیز هست اما در تولید مازاد برتری دارد.
۳- اندونزی
اندونزی یک مصرف کننده بزرگ به شمار میرود. طبق برآورد مؤسسه بینالمللی پژوهش برنج، در اندونزی هر خانوار سالانه بیش از ۱۳۹ کیلوگرم برنج مصرف میکند. انتظار میرود با رشد جمعیت اندونزی، نرخ مصرف این کشور حداکثر ۳۸ درصد در ۲۵ سال آینده افزایش پیدا کند. با
۴- بنگلادش
بنگلادش یک تولید کننده بزرگ برنج است که در میان کشورهای تولید کننده بزرگ از نظر ظرفیت تولید، در جایگاه چهارم قرار دارد. برخلاف اکثر کشورهای دیگر، زراعت برنج در بنگلادش توسط کشاورزان کوچک انجام میگیرد که معمولاً به حد کفایت مصرف داخلی، برنج تولید میکنند. برآورد میشود که بنگلادش در میان کشورهایی قرار دارد که بالاترین سرانه مصرف برنج را دارند.
۵- ویتنام
اقتصاد ویتنام وابستگی بالایی به تولید برنج دارد. بیش از ۸۲ درصد از زمینهای زراعی این کشور تحت کشت برنج قرار دارند. رودخانه سرخ و میکانگ، دو دلتای اصلی هستند که مناطق اصلی تحت کشت برنج در این کشور را تشکیل میدهند. ظرفیت سالانه تولید برنج ویتنام ۳۸.۷۲۵ میلیون تن است. این کشور بیش از ۷.۴۱۴ میلیون هکتار زمین را به کشت برنج اختصاص داده است.
۶– تایلند
تایلند در حال حاضر یکی از بزرگترین صادرکنندگان برنج در جهان است. برنج کالای غذایی اساسی در تایلند به شمار میرود که به معنای بالا بودن میزان مصرف در این کشور است. با این حال مصرف این کشور از تولید فراتر نمیرود. تولید سالانه برنج در تایلند ۳۰.۴۶۷ میلیون تن برآورد شده است که از این میزان، مجموعاً ۱۰.۴ میلیون تن به مصرف داخلی میرسد و بیش از ۲۰ میلیون تن برای بازار صادراتی میماند. بیش از ۲.۴۸ میلیون هکتار زمین در تایلند به کشت برنج اختصاص یافته که بیش از ۵۵ درصد از کل زمینهای زراعی این کشور محسوب میشود.
۷– میانمار
میانمار به مدت بیش از یک قرن در میان بزرگترین تولیدکنندگان برنج قرار داشته است. در اوایل دهه ۱۹۰۰ ویتنام بزرگترین تولید کننده برنج در جهان بود اما این وضعیت پس از جنگ جهانی دوم تغییر کرد. بیش از نیمی از زمینهای زراعی این کشور تحت کشت برنج قرار دارد که ضامن حفظ تولید بالای این کشور است. تولید سالانه برنج در میانمار در حال حاضر به ۳۲.۶ میلیون تن بالغ میشود و ۸.۱ میلیون هکتار از زمینهای این کشور به تولید برنج اختصاص یافته است.
۸– ژاپن
ژاپن یک فرهنگ غنی از زراعت برنج دارد که قدمت آن به حدود ۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح باز میگردد که این محصول از چین به این کشور معرفی شد. این کشور در جایگاه هشتمین تولیدکننده بزرگ جهان قرار دارد و سالانه ۸.۴۷۴ میلیون تن برنج تولید میکند که اندکی پایینتر از میزان مصرف داخلی است و ۱.۶۲۴ میلیون هکتار از زمینهای این کشور تحت کشت برنج قرار دارند.
۹– فیلیپین
برنج یک کالای غذایی اساسی در فیلیپین است که نهمین تولیدکننده بزرگ برنج در جهان به شمار میرود. تولید سالانه برنج این کشور به ۱۶.۲ میلیون تن میرسد و مجموعاً ۴.۵۳ میلیون هکتار از زمینهای این کشور به کشت برنج اختصاص یافته است. با وجود بازدهی بالای تولید فیلیپین، میزان مصرف این کشور نسبتاً بالا شده و از تولید فراتر میرود. به منظور تأمین تقاضای بالا برای برنج، این کشور سالانه ۱.۸ میلیون تن برنج وارد میکند که فیلیپین را به بزرگترین واردکننده برنج در جهان تبدیل کرده است.
۱۰– برزیل
برزیل در میان بزرگترین تولیدکنندگان برنج جهان در رتبه دهم قرار دارد. تولید سالانه برنج در برزیل ۱۲.۶۵ میلیون تن برآورد شده که در زمینی به وسعت ۲.۹ میلیون هکتار انجام میگیرد













